fredag 14 november 2008

14 nov: Risgrynsgröt!


(skrivet 14 nov 2008)
Idag åt jag årets första portion med risgrynsgröt! Som jag har saknat det, det är ju så gott! Med kanel och socker på - yummi!
Nu fattas bara knäckemackan med skinka och senap. Men det får vänta ett liitet tag till!


Recept på risgrynsgröt!


Ingredienser:
1.5 dl grötris

3 dl vatten

1 msk smör

1 msk strösocker

7 dl mjölk

1 bit kanelstång

2 krm salt


Gör så här:
1. Koka upp riset med vatten, salt, smör och socker. Låt puttra på svag värme under lock tills vattnet nästan kokat in (det tar cirka 10 minuter).
2. Häll sedan på mjölk och stoppa i kanelstången, rör om och koka på mycket svag värme under lock i cirka 40 minuter. Var försiktig så att gröten inte bränner vid. Rör om då och då.
3. Servera med mald kanel, socker och kall mjölk.



bild och recept från recept.nu

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag älskar risgrynsgröt, bäst med gammeldags fruktkräm.